Over KinkyStar

Kinky Star is een jeugd- en muziekcentrum dat zich focust op alternatieve genres en jonge debuterende artiesten. We zijn een ontmoetingsplaats voor muziekliefhebbers, muzikanten en artiesten allerlei.

Kinky Star is niet-commercieel. We geloven sterk in het belang van DIY en artistieke onafhankelijkheid en zijn een springplank voor opkomende muzikanten naar een mooie muzikale carrière.

Kinky Star steunt voor 97% op het werk van onze vele vrijwilligers, van het programmeren tot bands tot het tappen van frisse pinten. Onze crewleden zijn van de schoonste mensen die er zijn. Jij kan trouwens ook vrijwilliger worden. (link)

Kinky Star bestaat sinds 1997. Toen richtte Luc Waegeman, de voormalige drummer van de SeXmachines, de club op. De band besliste om hun eigen plaat uit te brengen, wat leidde tot het Kinky Star label. Meer weten over onze geschiedenis? Check ons boek over 20 jaar Kinky Star (link).

Wist je trouwens dat we ook radio maken? Kunstexpo’s organiseren? Bands begeleiden en nieuwe collectieven helpen? Lees hier meer over onze verschillende projecten.

Kinky Star is een thuis voor muziek, kunst en mensen. Je vindt ons op Vlasmarkt 9 in Gent. Of online via Kinky Star TV


Team

Het Kinky Star team bestaat uit 4 vaste medewerkers, een geëngageerd bestuur en heel veel geweldige vrijwilligers. Kom meer te weten over onze vrijwilligers crew (link).

Sanne Werkers
Projectbegeleider JonGeduld
sanne.werkers@kinkystar.com

James Vermaelen
Barverantwoordelijke & vrijwilligerswerking
james.vermaelen@kinkystar.com

Lindsi Dendauw
Projectbegeleider Plan.K
lindsi.dendauw@kinkystar.com

Dante Vanquaethem
Chef techniek
dante.vanquathem@kinkystar.com

Algemene vraag? Contacteer info@kinkystar.com


Safe Space(r) Policy

We willen dat iedereen zich amuseert in de Kinky Star. We proberen dan ook zoveel mogelijk een safe(r) space te zijn. Lees hier meer over wat dat concreet voor ons betekent.

Om ervoor te zorgen dat iedereen zich fijn kan voelen, hebben we het volgende in plaats:

Om ons te helpen de Kinky Star een geweldige plek te maken voor iedereen, vragen we je om het volgende te doen:


Wat te doen als je intimidatie of geweld hebt meegemaakt in onze club?


We willen je zo goed mogelijk helpen, dus vertel ons alsjeblieft zo snel mogelijk wat er gebeurd is. We begrijpen dat dit voor sommige mensen maar achteraf lukt. Je mag ons dit zowel in persoon vertellen als mailen. Dat mag ook anoniem als je je daar beter bij voelt. Weet dat we iedere melding vertrouwelijk behandelen en serieus nemen. Indien je je niet comfortabel voelt om rechtstreeks met ons contact op te nemen, kan je ook gebruik maken van het meldingspunt van Safe(r) Space Manifesto (https://www.saferspacemanifesto.be/reporting-point/). Zijn er dingen die de Kinky Star kan doen om je veiliger en comfortabeler te doen voelen? Laat gerust weten via info@kinkystar.com